Bliv en haj til at hækle luftmasker

Lær at hækle en luftmaske

Vil du lære at hækle luftmasker? Teknikken til at lave luftmasker er super simpel. Den bruges ofte som den første startrække, når du f.eks. skal hækle en karklud, et håndklæde, et babytæppe eller måske en taske. Jeg viser dig her en trin-for-trin guide med billeder, der kan lære dig at hækle luftmasker.

Luftmasker er en af grundmaskerne i hækling, og maskerne bruges som sagt til at starte mange opskrifter op med. Et rigtig godt tip er, at når dine luftmasker udgør startrækken, så skal du ikke hækle for stramt. Hvis du gør, kan det godt være rigtig svært at hækle masker i bagefter.

Derudover er det vigtigt, at alle dine luftmasker hækles i samme størrelse. Det kan godt tage lidt tid at hækle luftmaskerne ensartet, men førend du ved af det, så kommer det bare til at ligge i hånden, og så er luftmasker det mest simple i verden.

Luftmaskerne hækles oftest som startrække til dit hækletøj, men kan også godt bruges midt i en opskrift. Bruges luftmaskerne ikke i starten, skal du dog ikke starte med at lave en løkke og stramme den til, som du ville gøre, hvis de dannede din startrække.

Bonustip: Det kan være en god idé at slå dine fastmasker op på en nål, der er 0,5 mm større, end det opskriften kræver. Så hvis du f.eks. skal hækle en karklud på en nål med 3 mm, og du synes, at det kan være svært at få plads til at lave dine fastmasker i din luftmaskerække, så slå luftmaskerne op på nål 3,5 mm, og når disse er færdighæklet, så skifter du tilbage til din nål på 3 mm.

 

1. Læg dit garn som på billedet. Snoren med enden SKAL ligge nederst

 

2. Stik din nål ind i ringen, og grib fat i garnet

 

3. Træk snoren op igennem din ring, som vist på billedet og stram så herefter til.
Det er nu tid til at hækle dine luftmasker

 

På dette billede har jeg allerede hæklet 7 luftmasker, og om dit udgangspunkt er 7 luftmasker eller 0, så er det præcis det samme, du skal gøre.

 

4. Grib garnet med din hæklenål

 

5. Og træk den igennem den løkke, du har på nålen.
Du har nu lavet en luftmaske

Du fortsætter således med at slå garnet om nålen og herefter trække det igennem løkken på din nål. For hver gang, du har grebet garnet og hevet det igennem løkken, har du lavet en luftmaske.

Slå nu lige det antal luftmasker op, som der står i din opskrift

 

God fornøjelse ♡ Du kan blive klogere på mange andre masketeknikker under min hækleguide

Psst, du har sikkert fundet denne guide, fordi du allerede er godt igang med en opskrift. Jeg håber, du vil komme tilbage for din næste opskrift ♡

Se alle ækleopskrifter fra Ida-Marie Hækler


4 kommentarer

 • Kære Jane
  Hvor er det dejligt med din feedback, tusind tak. Det vil jeg helt sikkert tage med mig, når jeg laver guides fremover:)
  Man vil altid tælle startmasken med, når man hækler luftmasker. Det samme gælder alle andre masker for den sags skyld. Jeg har i hvert fald aldrig stødt på nogle opskrifter, hvor dette ikke var tilfældet:)
  Mange venlige hilsner, Ida-Marie

  Ida-Marie
 • Kære Laura
  Selv tak! At hækle små dyr er altså også noget af det bedste. Projekterne er gerne hurtige og for det meste får man bare det mest nuttede resultat! Jeg har godt nok givet mange små dyr (amigurumi) i gave til både børn og voksne, og de falder altid i god jord.
  Kram og mange hilsner, Ida-Marie

  Ida-Marie
 • Tak for hjælpen prøve lige at finde ud af hvordan man hækler små dyr

  Laura
 • Jeg er totalt nybegynder, så læser med glæde jeres videoer og Også beskrivelserne her på siden. Men det er ligesom at der mangler nogle forklaringer for os der er total nybegyndere. Tæller man feks startmasken med ,når man slår luftmasker op? Hvis jeg skal lave feks 10 masker. Er det 10 masker udover startmasken eller inkl?

  Jane Elvig Hørlev

Skriv en kommentar

For at undgå spam skal kommentarer lige godkendes, før de offentliggøres. Men skriv endelig, og din kommentar vil blive vist hurtigst muligt ♡