Sådan hækler du en fastmaske

Sådan hækler du en fastmaske

Vil du lære at hækle fastmasker? Dette er en af grundmaskerne i hækling, og det er svært (måske endda helt umuligt) at finde en opskrift, der ikke gør brug af fastmasker. Jeg har her lavet en trin-for-trin guide med billeder til at hækle fastmasker, så du hurtigt og nemt kan komme i gang med at hækle og få et overblik over teknikken. 

Når først du har mestret den magiske ring eller lavet en startrække med luftmasker, er det tid til at komme i gang med fastmaskerne. Selvom fastmasker er nemme, kan det i starten være svært at lave dem alle helt ensartet. Bare rolig, det kommer med tiden. Jo mere du hækler, jo mere sidder det hele i hænderne, og du kan hækle pænt og ensartet uden overhovedet at skænke det en tanke.
 

 

For at lave en fastmaske, skal man starte med at have en enkelt løkke på nålen, lige som når man laver luftmasker osv.

 

 

Hvis man skal lave en fastmaske i en anden fastmaske, ser rækken således ud oppefra. Der ligger ligesom en række af ”V’er”. Hvert ”V” udgør én fastmaske. Man laver sin nye fastmaske igennem det ”V”.

 

1. Tag din nål, og stik den igennem V’et (altså begge løkker)

 

2. Grib herefter fat i garnet


3. Og hiv det igennem dit V (dvs. begge løkker)
Du har nu 2 løkker på nålen


4. Grib nu fat om garnet igen


5. Og hiv det igennem begge løkker
Du har nu lavet en fastmaske

Nu har du igen 1 løkke på nålen, og er klar til at lave den næste fastmaske.


Nu skal du bare fortsætte derudaf med fastmasker, eller hækle hvad end din opskrift beskriver.

Så simpel er fastmasken. Det er en lille ydmyg maske med kæmpe stor effekt, og du er nu klar til at hækle derudaf!

 

God fornøjelse ♡ Du kan blive klogere på mange andre masketeknikker under min hækleguide

Psst, du har sikkert fundet denne guide, fordi du allerede er godt igang med en opskrift. Jeg håber, du vil komme tilbage for din næste opskrift ♡

Se alle ækleopskrifter fra Ida-Marie Hækler

2 kommentarer

 • Hej Anna

  Tusind tak for dine søde ord, de varmer så meget. Jeg er glad for at du skriver, og jeg skal prøve at beskrive det, så godt jeg kan.

  Når du har lavet din magiske ring færdig, og skal videre derfra, laver du en fastmaske i den næste maske (den næste maske er den, som oppefra ligner et ‘V’). Fastmasker laver du præcis på den måde, som jeg har beskrevet i guiden her, og når du så skal lave to fastmasker i samme maske, så laver du bare én fastmaske mere, og i stedet for at lave den ned i den næste maske (‘V’), så laver du den ned i den samme maske, som du netop lavede den første fastmaske i.
  Så har du lavet to fastmasker i samme maske!

  Jeg håber, at du kan bruge hjælpen, og hvis ikke, så må du endelig skrive igen.

  God fornøjelse<3

  Ida-Marie
 • Allerførst tak for super billede guide og beskrivelser.
  Jeg har dog brug for lidt mere som nybegynder, nu du er så go til at beskrive og vise tænkte jeg du var den jeg bedst kunne spørger. Håber du ville kunne hjælpe.

  Når man hækler vider på den magiske ring, efter at havde lavet 1 omg fastmasker. Lyder det at man skal hækle 2 fastmasker i hvert fastmaske, hvordan gør man det?
  Kan du evt vise det hvis du ikke allerede har lavede sådan en (jeg ikke kan finde nogle steder).
  Kh Anna

  Anna

Skriv en kommentar

For at undgå spam skal kommentarer lige godkendes, før de offentliggøres. Men skriv endelig, og din kommentar vil blive vist hurtigst muligt ♡