Lær at hækle i dobbelt garn

hækle dobbelt garn

Dobbelt garn eller dobbelt tråd kan være anvendeligt i nogle opskrifter. Det kan særligt bruges til at styrke det, du er ved at hækle som f.eks. med mine bordskånere, som har godt af at være lidt tykkere, så man beskytter bordpladen fra de varme gryder.

Når man hækler i dobbelt garn, hækler man med to garntråde i stedet for én. Man gør altså præcis det samme, som man ville have gjort normalt - bare med to tråde.

Men hvordan er det så lige, at det forgår? Skal man have gang i to garnruller, eller skal man i gang med at hive hele sin garnnøgle ud? Der er tre forskellige måder, man kan klargøre garnet, så du kan hækle i dobbelt garn. Her beskriver jeg i simple trin, hvordan det kan gøres. 

 

1. Du kan hækle ud fra to garnnøgler af samme farve. Det er klart det mest simple, men det er ikke altid, at man lige har to ens garnruller liggende, som kan bruges til formålet. Hvis du skal lave større projekter, kan det dog være en stor fordel.

2. Du kan også tage et laaaaaaangt stykke garn ud og lægge det dobbelt. Du skal dog være virkelig sikker på, at du har taget nok garn ud, for det kan hurtigt ende i en hækleskandale, hvor du bliver nødt til at trevle hele skidtet op igen.

3. Der findes også en mere smart løsning, hvor du hverken løber en risiko eller har brug for to ens garnnøgler. Du skal kun bruge én garnnøgle, og den ene garnende er den, som du normalt ville hækle med, og den anden garnende fisker du frem inde fra garnnøglens midte. Det lyder besværligt, men det er faktisk super nemt, og vupti, så har du to garnender, du kan hækle med - fra en og samme rulle.

 

God fornøjelse ♡ Du kan blive klogere på mange andre hækleteknikker under min hækleguide

Psst, du har sikkert fundet denne guide, fordi du allerede er godt igang med en opskrift. Jeg håber, du vil komme tilbage for din næste opskrift ♡

Se alle ækleopskrifter fra Ida-Marie Hækler


Skriv en kommentar

For at undgå spam skal kommentarer lige godkendes, før de offentliggøres. Men skriv endelig, og din kommentar vil blive vist hurtigst muligt ♡