Lær at lave en usynlig indtagning af en fastmaske

Lær at lave en usynlig indtagning af en fastmaske

Vil du lære at lave usynlige indtagninger af fastmasker? Med denne her trin-for-trin guide med billeder kan du blive en mester i at lave usynlige indtagninger af fastmasker. Disse støder man på i rigtig mange opskrifter, og hvis du vil lave amigurumi (hæklede dyr), er det essentielt, at du kan lave indtagninger.

Det skal du vide, inden du går igang

Når man hækler 2 fastmasker sammen, hedder det ofte ”2 fm i samme maske”, når du læser en opskrift, og at tage masker ind, betyder helt simpelt, at du mindsker antallet af masker i din omgang eller række. Hvis du f.eks. har 18 masker i din omgang, og du skal mindske dem til 17 masker, så laver du en indtagning af 2 fastmasker.

Her kan du se min trin-for-trin guide til at lave en usynlig indtagning af en fastmaske

Det er heldigvis ikke svært, og det er ikke meget anderledes end at lave en almindelig fastmaske. Jeg giver her en guide til at lave usynlige indtagninger, som vil gøre dit arbejde virkelig flot i sidste ende, da disse indtagninger stort set ikke kan ses i dit færdige arbejde, og så vil det så meget flottere ud!

 

Når man har en række med fastmasker, og man skal lave en fastmaske-indtagning, ser rækken således ud oppefra. Der ligger ligesom en række af ”V’er”. Hvert ”V” udgør én fastmaske. Normalt laver man sin almindelige fastmaske igennem det ”V”. Når man skal lave indtagninger, skal man samle to af disse ”V’er”. Det gør man ved at arbejde i den forreste lænke. Den forreste lænke er den del af ”V’et”, der vender ind mod dig selv. Den bagerste (som man ikke bruger, når man laver usynlige indtagninger), er den, der vender længst væk, fra dig selv.

 

1. Først skal du tage din nål og stikke den igennem den FORRESTE lænke på den næste maske. (Altså den del af ”V’et”, som vender ud mod dig selv).
Du har nu 2 løkker på din hæklenål

 

2. Derefter skal du tage din nål, og stikke den igennem den FORRESTE lænke på den næste maske også.
Du har nu 3 løkker på din hæklenål

 

3. Slå nu garnet om nålen

 

4. Og træk garnet igennem de to første løkker på nålen

 

5. Du har nu to løkker på nålen 

 

6. Slå herefter garnet om nålen igen 

 

7. Og hiv garnet igennem begge løkker på nålen
Dit arbejde ser nu således ud, og du har nu lavet en usynlig indtagning

 

God fornøjelse ♡ Du kan blive klogere på mange andre masketeknikker under min hækleguide

Psst, du har sikkert fundet denne guide, fordi du allerede er godt igang med en opskrift. Jeg håber, du vil komme tilbage for din næste opskrift ♡

Se alle ækleopskrifter fra Ida-Marie Hækler 


2 kommentarer

  • Kære Lene
    Det er helt korrekt, at “2 fm i samme maske” er en udtagning. Når man hækler 2 fastmasker ned i samme maske, udvider man nemlig derved omgangen eller rækken med 1 ekstra fastmaske:)
    Mange hilsner, Ida-Marie

    Ida-Marie
  • Hvis der står “2 fm. I samme maske” er det en udtagning og ikke en indtagning.

    Lene Rennison

Skriv en kommentar

For at undgå spam skal kommentarer lige godkendes, før de offentliggøres. Men skriv endelig, og din kommentar vil blive vist hurtigst muligt ♡