5 gode grunde til at begynde at hækle

hækling ved vandet med bjerge i baggrunden

Hækling har hjulpet mig på mange måder. Det har hjulpet mig til at slappe af i travle perioder, og det har hjulpet mod stress. Jeg elsker, hvordan hækling kan få hjernen igang både matematisk og kreativt, og jeg elsker hele processen fra idé til færdigt produkt. Her giver jeg 4 gode grunde til at begynde at hækle 

Hækling er en mobil hobby

Bestående af materialer som nåle, garn og andre småting er hækling en yderst mobil hobby, der kan dyrkes på farten og i naturen uden at være begrænset til en fast lokation, som hvis men spiller fodbold eller dyrker fitness. Hæklematerialer kan nemt medbringes i kufferten eller i en taske, og dermed kan hækleprojekterne nemt tages med overalt - og i hele verden.

Mobiliteten ved hækling har dog en bagside, og optimismen kan sommetider tage overhånd. Som en stor naturelsker er jeg afhængig af at hækle i den fri natur. En gang fandt jeg et hyggeligt sted ved en flod i Cambodja på et plateau lavet af træ. Her tabte jeg min gode hæklenål fra Danmark, som faldt i floden under to sten, og som I nok kan regne ud, så er disse materialer ikke nemme at opstøve på den anden side af jorden. Episoden kan I læse meget mere om i mit blogindlægget, Mine must-have hækleredskaber.

garn i forskellige farver

En hobby (næsten) alle kan relatere til

“Når jeg sidder og hækler på en café, kommer folk altid nysgerrigt hen og spørger, hvad jeg er ved at hækle. Eller, ni ud af ti spørger egentligt hvad jeg ‘strikker’... De fleste kan dog relatere til de ting, man hækler, uanset om det drejer sig om det nuttede dyr eller den flotte taske. På den måde er hækling en hobby, som mange kan relatere til på et eller andet niveau - uanset om det drejer sig om den kreative udviklingsproces eller om en relation til de produkter, som hækles. De fleste har børn, der har fået hæklede ting i gave, eller måske har de en veninde eller et familiemedlem, der er begyndt at hækle?

blandede hæklede ting på et bord

Hækling virker afstressende i en travl hverdag

Når jeg har haft en travl dag, eller jeg har lidt for mange ting om ørerne, er hækling en perfekt måde at koble hjernen fra. Når man hækler, bruger man hjernen til at tælle og holde koncentrationen, og dermed er man tvunget til at afskære sig fra overspringshandlinger. Har du prøvet at hækle et offentligt sted, så har du sikkert prøvet at blive forstyrret af folk, der spørger ind til det, du laver. I så fald ved du, hvor meget et spørgsmål kan forstyrre koncentrationen. Denne fokus og koncentration er en af de ting, jeg elsker allermest ved at hækle. Det giver motion til hjernen og masser af velvære!

afslappende hækling i bare tæer

Originale og hjemmelavede gaver er de bedste gaver, ikk’?

Da jeg først begyndte at hækle, hobede min beholdning af nuttede hæklede dyr sig hurtigt. De forsvandt dog lige så hurtigt igen. Alle elsker hæklede ting, og derfor er hækling en hobby, der har potentialet til at glæde mange mennesker. De seneste par år er mange i min omgangskreds blevet forældre, og selvom de fleste hæklebøger handler om amigurumi med nuttede hæklede dyr, så har de mange sammenkomster, barnedåbe og fødselsdage inspireret mig til at udvikle flere nemme hækleopskrifter på babyting, der ikke tager lang tid at lave. For hjemmelavede gaver er bare de bedste, og hvem har sagt, at en hæklet gave behøver tage flere dage at lave?

blå og grøn hæklet blomsterrangle med stjerner ved siden af

Det aktiverer hjernen på nye måder

Som hækler aktiverer man sin hjerne på mange forskellige nye måder. Kreativiteten styrkes, og hjernen holdes i gang ved at fokusere på mønstre og tal. Jeg elsker denne kombination mellem at bruge hjernen matematisk og at styrke min kreativitet. Hækling er en måde at udtrykke sig på. Det er sjovt, det er givende, og man bliver så glad, når det projekt man har arbejdet på endelig er færdigt. 

blåt babytæppe igang med at blive hæklet


Der er utallige af gode grunde til at begynde at hækle. Personligt er hækling for mig blevet et frirum i en travl hverdag, hvor jeg kan udfolde min kreativitet og tvinge min hjerne til at fokusere. Jeg håber derfor, at dette indlæg har hjulpet dig med at blive inspireret og lige så lun på hækling, som jeg er.

Se alle ækleopskrifter fra Ida-Marie Hækler

Hvad har fået dig til at begynde at hækle? Skriv endelig en kommentar med dine tanker og erfaringer 


Skriv en kommentar

For at undgå spam skal kommentarer lige godkendes, før de offentliggøres. Men skriv endelig, og din kommentar vil blive vist hurtigst muligt ♡