5 nemme hækleopskrifter der altid virker

5 nemme hækleopskrifter der altid virker

Vi kender det alle sammen. Lysten til at hækle presser sig på, men det kan være svært at finde nemme hækleopskrifter, der kan overstås på en søndag, og som ikke kræver dyre indkøb af garn og materialer. 

Da jeg startede, var jeg ofte irriteret over, at få opskrifter kunne færdiggøres på kort tid, og ofte endte mine påbegyndte projekter i en skuffe uden at blive færdiggjort. Jeg startede naturligvis i det små og begyndte gradvist at hækle mere avancerede ting med sværere masker og teknikker. Men det var stadigvæk de helt nemme opskrifter, der har virket mest meditativt i min hverdag. Derfor har jeg, foruden mine mere avancerede ting, gjort det til et af mine klare mål at lave nemme hækleopskrifter, som kan hækles både af begyndere og for de øvede, som egentlig bare trænger til et nemt hækleprojekt, der kan bruges til at koble hjernen fra foran fjerneren.

Her har jeg samlet 5 nemme hækleopskrifter, som er blandt mine favoritter og skrevet lidt om, hvad der gør dem fantastiske og særligt nemme.

 

Små træbideringe med hæklet top

Træbideringe med hæklet top

De er lige præcis så simple, som de ser ud. Disse små træbideringe med en sød hæklet top er noget, jeg virkelig er blevet glad for at hækle, når jeg skal slappe af. De kan, som vist på billedet, kombineres på et hav af forskellige måder  i forskellige størrelser, farver og garntyper. Det gør også disse små hæklede bideringe utroligt nemme at personliggøre, så de kan tilpasses perfekt til den, du hækler til.

Kan det overhovedet blive for simpelt? Nej! Jeg tror på, at ‘less is more’, og at disse bideringe kan have utallige af forskellige funktioner, hvad enten du bare har lyst til at glæde en du holder af, eller måske bare træne dine fastmasker og luftmasker?

 

Applikationer med ensfarvede blomster

Hæklede ensfarvede blomster

Hæklede blomster hitter, og opskriften på disse blomsterapplikationer er en af de nemmeste ting, du kan hækle! Ikke nok med at de er super hurtige at lave, så kan de kombineres ud i det uendelige og har mange forskellige funktioner. Kig på billedet, og forestil dig, hvor fine de kunne se ud på en taske, en pung, en sløjfe eller noget helt andet. Jeg har 1000 idéer, og derfor er hæklede applikationer for mig noget, jeg ofte hækler 20 af på en gang, så jeg kan bruge dem til at pifte andre hækleprojekter lidt op.

Hvis du vil spice disse blomsterapplikationer en smule op, så kan du tjekke min opskrift på blomsterapplikationer i to farver. Du kan også se, hvordan jeg har brugt dem på nogle søde tøjklemmer i træ.

Hæklede blomster i flere farver

 

Kvaster i garn

Kvaster i garn

Du ser dem sikkert ofte  på tasker, i hårbånd, på tæpper og meget andet. Det dejlige ved kvaster er faktisk, at det egentlig ikke skal hækles. De er nemlig så nemme, at alt du skal bruge er lidt garnrester, en saks og måske lidt perler, hvis du vil pifte dem ekstra op. Som hækler elsker jeg, på samme måde som med mine applikationer, at kunne bruge mine garnrester, og kvaster er både skønne og ufatteligt nemme at lave.

Se min opskrift på DIY kvaster i garn.

 

Pung med muslinger

Hæklet pung med muslingekant

Min hæklede pung i muslingemønster er en af de mest populære opskrifter på IdaMarieHækler.dk. Du er sikkert faldet over en masse punge i din søgen på Pinterest eller Instagram, og fælles for de fleste er, at de skal beklædes med et foer, for at det rigtigt giver mening. Det kan være bøvlet, og pungen kan ændre sit look fuldstændig, hvis farven ikke er rigtig, eller syningen går dårligt.

Det har jeg gjort noget ved med denne pung, for den behøver nemlig slet ikke foer! Den er designet som en lang klud, der nemt og hurtigt kan sættes sammen til sidst  lidt på samme måde som min hæklede clutch. Det gør, at pungen kan laves som et lille hyggeligt søndagsprojekt uden for mange stop, der som oftest ender i skuffen sammen med de andre halvfærdige projekter.

Knappen kan du freestyle med, så den passer til farven eller din personlighed. Måske ønsker du en knap med et lille logo, en særlig farve eller noget helt andet. Pungen er i hvert fald super nem, og jeg kan varmt anbefale at hækle den, hvis du mangler et lille søndagsprojekt.

 

De små hæklede blomsterrangler

Hæklet blomsterrangle

Blomsterranglen er en af mine favoritter. Ikke mindst var det den allerførste opskrift, jeg lavede selv, og de er utroligt alsidige og nemme at variere.

Det er nok ingen hemmelighed, at jeg er bidt af at udvikle hæklede ting til børn og babyer, og tanken bag min blomsterrangle var nemlig at lave en fin blomst, men designe den til at fungere som rangle. Man kan altså både vælge at sætte en rasleboks eller en bjælde ind i midten eller beholde den uden, så den for eksempel kan fungere som en nålepude eller lignende.

Hæklet nålepude

Jeg elsker bare, når mine designs pludselig viser sig at kunne bruges til noget andet, end de var tænkt - og det er lige netop det, jeg elsker ved blomsterranglerne.

Jeg håber, du er blevet inspireret. Med dette blogindlæg ønsker jeg at vise, hvor simpelt hækling kan være, og hvad man kan få ud af ganske simple projekter. Det er en af de ting, jeg fokuserer allermest på - og selvom jeg brænder for amigurumi, så er det vigtigt for mig, at mine designs ikke behøver tage en måned at færdiggøre. Det skaber kun en masse halvfærdige projekter, garn i skufferne og ikke mindst irritation.

Nemme hækleopskrifter der kan hækles på en time

God fornøjelse ♡


Skriv en kommentar

For at undgå spam skal kommentarer lige godkendes, før de offentliggøres. Men skriv endelig, og din kommentar vil blive vist hurtigst muligt ♡