Find den rigtige ergonomiske hæklenål

Find den rigtige ergonomiske hæklenål

Det er vigtigt med en god og ergonomisk hæklenål. Det har jeg lært på den hårde måde. Jeg har derfor valgt at sammenligne to typer hæklenåle fra Clover og en enkelt slags fra Infinity Hearts, som jeg selv kan stå inde for. Begge slags kommer i forskellige hæklenålesæt, som kan være praktisk, men for nogle også en smule unødvendigt. Alt det kan du blive klogere på i min oversigt herunder ♡

 

Clover Amour

De fleste har nok set Clovers ikoniske hæklenåle, der går under navnet Clover Amour. De farverige hæklenåle ser ikke bare flotte ud i hæklekurven; de er også utroligt smart designet. Hver størrelse har en farve, og det gør dem ekstremt praktiske i forhold til mange andre hæklenåle. 

Clover Amour hæklenål

clover-mfg.com

Hvor andre hæklenåle, f.eks. Clover Soft Touch (mere om dem længere nede) har lavet en del af nålen i noget mere skridfast materiale, så tommelfingeren ikke glider, har Clover Amour gjort det både elegant, enkelt og praktisk og lavet et lille indhak i formen øverst på hæklenålen, hvor tommelfingeren kan holde. Super smart!

Clover Soft Touch kan købes enkeltvis i de forskellige størrelser, men det kan langt bedre betale sig at købe dem som hæklenålesæt. Disse kan købes i 7, 9, 16 eller 23 størrelser. 

Clover Amour i 7 størrelser (0,6-1,75 mm)

Reklame

De 7 størrelser kommer i 0,60, 0,75, 0,90, 1,00, 1,25, 1,50 og 1,75 mm og er derfor virkelig små! 

Køb Clover Amour hæklenålesæt i 7 størrelser hos Rito.dk

Clover Amour i 9 størrelser (2,0-6,0 mm)

Reklame

De 9 størrelser kommer i 2,0, 2,5, 3,0, 3,5, 4,0, 4,5, 5,0, 5,5 og 6,0 mm og egner sig til det meste hækling. De fleste af mine ting er hæklet i 3,0 eller 3,5 mm

Køb Clover Amour hæklenålesæt i 9 størrelser hos Rito.dk

Clover Amour i 16 størrelser (0,6-6,0 mm)

Reklame

Som de to ovenstående hæklenålesæt lagt sammen. Bemærk, at hæklenåle på under 2,0 mm meget sjældent bliver brugt i almindelige hækleopskrifter og højest sandsynligt vil være overflødige

Køb Clover Amour hæklenålesæt i 16 størrelser hos Rito.dk 

Clover Amour i 23 størrelser (0,6-15,0 mm)

Reklame

Denne pakke har dels de helt små hæklenåle på under 2,0 mm, de almindelige hæklenåle på mellem 2,0 til 6,0 mm og også nogle meget tykke hæklenåle på mellem 6,0 og 15,0 mm i tykkelen. De helt tykke hæklenåle kan bruges til at hækle i ekstremt tykt garn som f.eks. Hobbiis Luxus Macaroni-garn, som jeg har hæklet min blomstermåtte i. 

 

Hæklet blomstermåtte fra Ida-Marie Hækler   

Clover Soft Touch

Clovers Soft Touch-hæklenåle ligger ekstremt højt på listen over gode, ergonomiske hæklenåle. 

Clover Soft Touch hæklenål

clover-mfg.com

Soft Touch-serien er fremstillet med et særligt fokus på at skabe den mest ergonomiske hæklenål. Den er derfor både let og tynd, men samtidig handy, da den med det lille gummifelt foroven sikrer, at tommelfingeren ikke glider. I modsætning til Clovers Amour-udgave er skaftet lavet af plastik, og den skridsikre funktion sidder derfor i den skridsikre flade foroven. 

Soft Touch er med sine ca. 13 cm omtrendt en centimeter kortere end Clover Amour. Dermed kan Soft Touch være svær at bruge, hvis man ikke holder rigtigt. Mere om det her :-) 

Holder du på nålen som en blyant? 

Et problem jeg selv har haft i årevis er, at jeg fra start har lært mig selv at hækle ved at holde hæklenålen med pegefingeren over skaftet. I det tilfælde kan Soft Touch være lidt svær at bruge, da den er tilsigtet et greb, som man holder på en blyant. Dette er i øvrigt også den mest ergonomiske måde at holde på en hæklenål, og jeg øver mig stadig. 

Hold på hæklenålen som en blyant

Et minus ved Soft Touch er, at det ikke er lige så nemt at se forskel på dem som med Clover Amour. På den anden side, hvem kan egentlig huske samtlige farver på hæklenålene samt hvilke størrelser, de har? :-) 

Soft Touch kan også købes i enkeltvise størrelser eller i sæt. 

 

Clover Soft Touch i 8 størrelser (0,5-1,75 mm)

Reklame

De 8 størrelser kommer i 0,50, 0,60, 0,75, 0,90, 1,0, 1,25, 1,50 og 1,75 mm. Som jeg skrev ovenfor er dette ikke et hæklenålesæt til almindelig hækling, da de er meget små.

Køb Clover Soft Touch hæklenålesæt i 8 størrelser hos Rito.dk

Clover Soft Touch i 9 størrelser (2,0-6,0 mm)

Reklame

Bemærk, at hæklenålene i dette sæt springer i halve størrelser fra 2,0-6,0 mm. Jeg ville derfor klart vælge dette sæt, da særligt de fem halve størrelser mellem 2,0 og 4,0 er meget repræsentative for det meste af den hækling, du kommer til at beskæftige dig med. 

Køb Clover Soft Touch hæklenålesæt i 9 størrelser hos Rito.dk

Clover Soft Touch i 17 størrelser (0,5-6,0 mm)

Reklame

Sidst men ikke mindst kan du købe hele paletten af Soft Touch-hæklenålene i hele 17 størrelser. Men som jeg tidligere har skrevet, så ville jeg aldrig selv benytte hæklenåle på under 1,0, og de første 7 størrelser er derfor (for mig) en smule unødvendige. 

Køb Clover Soft Touch hæklenålesæt i 17 størrelser hos Rito.dk

Infinity Hearts hæklenåle-nøglering

Der findes de anbefalinger, som man priser sig lykkelig for at have fået for altid. Infinity Hearts' hæklenåle-nøglering er en af dem! Det ligner måske mest af alt en sjov lille gadget, og ergonomien er da heller ikke just i samme liga som Clover Soft Touch eller Amour. Alligevel er denne nøglering et genialt værktøj til de dage, hvor man ikke lige er i humør til at slæbe en kuffert med på café med sit hæklesæt i 9 forskellige størrelser. Disse nåle på 3,0, 4,0 og 5,0 mm er essentielle i deres størrelser og handyness og bliver din bedste ven på togturen eller til den spontane hækling uden for hjemmet. 

Infinity Hearts hæklenåle nøglering sæt 

Infinity Hearts hæklenåle-nøglering i 3 størrelser (3,0-5,0 mm)

Reklame

Køb Infinity Hearts hæklenåle-nøglering i 3 størrelser hos Rito.dk  

Så hvilke hæklenåle skal man vælge? Personligt vil jeg pege på Clover Soft Touch som den mest ergonomiske hæklenål, men foretrækker personligt de lidt længere hæklenåle, da mit greb ikke egner sig til at have tommelfingeren øverst på skaftet af nålen. 

Jeg mener derfor ikke, at man kan sige, at Soft Touch er bedre end Amour, som mange ellers vil argumentere for. Det er to forskellige nåle med vidt forskellige greb og skridfasthed. Køb eventuelt et par enkelte af hver, og prøv dig frem. Og så glem ikke nøgleringen ♡

Se alle ækleopskrifter fra Ida-Marie Hækler


Skriv en kommentar

For at undgå spam skal kommentarer lige godkendes, før de offentliggøres. Men skriv endelig, og din kommentar vil blive vist hurtigst muligt ♡