Giraffen Egon har fødselsdag

hæklet giraf på træbidering omgivet af hoppende bolde

*Indlægget indeholder reklamelinks 

Denne blå fætter hedder Egon. Han kom til verden i en hængekøje i Cambodja, hvor han blev fotograferet til frit skue for alle jer hæklere derude. Egon stjal hurtigt folks hjerter og er blevet købt på livet løs. I anledning af, at Egon nu er et år gammel, kommer her lidt bonusinfo om vores søde ven. 

 

Personlighed og funktionalitet i ét 

Giraffer er bare nuttede. Men Egon er mere end bare det. Min hæklede giraf er også utroligt funktionel og populær til babyer i form af barselsgaver eller andet. Hæklet legetøj hitter i disse tider, hvor plasticlegetøj har fået et blakket ry, og DIY for alvor har taget fart. 

En træring fra Rito kan hjælpe barnets motoriske udvikling med sin funktion som et slags håndtag. Derudover skader træbideringe ikke barnets tænder som f.eks. plasticlegetøj med farlige stoffer eller andet. Girafbideringen har altså mange funktioner, som kan styrke barnets motoriske læring. Den kan kastes rundt på gulvet, klemmes sammen om hovedet, hives i ørerne m.m. 

 

Sikkerhedsøjne er guds gave til hæklere af legetøj

Når det kommer til børnehækling var det min førsteprioritet, at giraffen kunne benyttes som et sikkert stykke babylegetøj med alt, hvad det indebærer  herunder at det skal kunne tages i munden og bides i uden frygt for, at øjnene falder af. Derfor er sikkerhedsøjne en vigtig del af mit hæklede legetøj. 

Hæklet giraf på træbidering med sorte sikkerhedsøjne

 

Egons bror – i rangleform 

Som et alternativ til min giraf på en træbidering, fandt jeg på at lave en anden version af min giraf i rangleform. Som rangle skal man ikke montere hovedet på samme måde som på bideringen, og legetøjet er mere sammenhængende. Ranglen er også super god til at styrke barnets motoriske færdigheder, idet den kan rasles med, svinges med, rystes og meget mere. Den er altså, som med bideringen, perfekt til at styrke barnets motoriske læring. 

Hæklet girafrangle

 

En personlig ven 

Der findes mange forskellige typer legetøj, som kan bruges i barnets motoriske læring og sanselege 

– heriblandt små raslebokse, rangler og bideringe i alle former. Men grunden til, at Egon er min allermest populære hækleopskrift, skyldes blandt andet, at barnet kan sætte et ansigt på legetøjet. Dermed bliver funktionerne fra f.eks. en bamse og et stykke legetøj forenet. Det kan være utroligt sundt for børn at kunne sætte ansigter på verden, og med et sødt girafhoved kombineret med en rangle eller en bidering, har giraffen Egon lidt fra alle verdener af babylegetøj. 

Derudover er det muligt for barnet at lære at sætte ord på giraffens øjne, næse og ører, hvilket kan styrke forståelsen og sproget. 

 

'More amigurmi to come...' 

Min store forkærlighed for amigurumi i legetøjsform bliver snart til flere nye hæklede dyr. Stay tuned! 

 

 


Skriv en kommentar

For at undgå spam skal kommentarer lige godkendes, før de offentliggøres. Men skriv endelig, og din kommentar vil blive vist hurtigst muligt ♡