Gode idéer til hæklede barselsgaver

En lilla og lyserød hæklet blomsterrangle fremvist i hånd

Skal du snart byde en lille ny velkommen til verden, og kan du ikke helt finde ud af, hvad du skal forære den lille guldklump? Så hop med på bølgen, og bliv inspireret til at hækle din egen barselsgave. 

Den klassiske gave er at give en bamse, men det er også bare super kliché og mangler personlighed. Hæklede barselsgaver er både personlige, betydningsfulde og kan skabe meget glæde uden de store midler. 

Jeg er selv meget inspireret af, hvordan man kan hækle simple og flotte ting uden at ruinere budgettet på indkøb af garn eller være tvunget til at hækle dag og nat. Derfor pitcher jeg her nogle af mine forslag på hæklede barselsgaver ud fra nogle af mine super nemme hækleopskrifter fra min hjemmeside. 

Jeg giver dig samtidig et overblik over, hvilke barselsgaver der virkelig hitter, og hvordan du kan vælge, hvad du skal give i gave, så du gør det smukke lille mirakel, og ikke mindst forældrene, rigtig glade.

Hæklede bideringe til de ømme gummer

Når de små babyer begynder at få tænder, får de ømme gummer, som kan gøre rigtig ondt. De vil ofte savle, græde og have et behov for at stoppe alting i munden.

Den første tand ser typisk dagens lys ved 6-7 måneders alderen, men det kan sagtens ske før eller senere. Uanset hvad, er bideringen deres bedste ven i denne periode, og det kan derfor være en fantastisk barselsgave, som hurtigt vil blive taget flittigt i brug.

Bideringen er en af mine barselsfavoritter. De vækker altid glæde, og uanset om jeg har haft masser af tid til at hækle den (eller må stresse onsdag aften med at lave en, fordi man lige har fået en besked fra veninden om, at hun netop er gået i fødsel), så kan man altid få dem til at se top professionelle og fine ud.

to forskellige hæklede bideringe i blå

Du kan både lave den klassiske, der sidder på en træring, men du kan også lege med figurer og teksturer, lige som jeg har på min bidering med hjerte. Vil du skille dig mere ud, kan du lave bideringen med skyen, som har de sødeste  små regndråber på, der er perfekte til at lege med og bide i.

Du kan også tilføje et praktisk element til bideringen, hvis du laver den på en snor, som bindes fast på en seleclips. Så er bideringen nemlig altid lige ved hånden, og det er jo ikke nogen dårlig ting. Selv har jeg brugt en lille isvaffel på min bidering med seleclips

Er du mere til de mere gængse bideringe, og ikke den store fan af perler og seleclips, er det nemt at skaffe sig en standard bidering og hækle et sødt dyr, der kan sidde på toppen som f.eks. min giraf Egon. Er du allerede ferm til amigurumi, er sådan en lille fætter nem at hækle, men er du nybegynder og presset på tid, så er de ovenstående også fantastiske muligheder.

træbidering med hæklet giraf

De hæklede rangler er gode for sanserne

Børn og babyer udvikler sig gennem leg, og legetøjet stimulerer deres udvikling. Med en rangle kan barnet styrke sine gribereflekser, og den søde ’klokke-lyd’ stimulerer sanserne. Det samme gør stærke farver. Dog er der en stigende tendens til, at forældre foretrækker legetøj i mere neutrale nuancer, så det kan være fornuftigt at vurdere, hvilke slags forældre modtageren af din rangle har, inden du shopper hele Søstrene Grenes udvalg af garn i neon.

Rangler er ikke den store raketvidenskab, men står du i seriøs tidsmangel, er min lille blomsterrangle et perfekt projekt. Den kan hækles på under en time, og du skal bruge et minimum af materialer. Hvis du for eksempel ikke ligger inde med en rasleboks, så er jeg sikker på, at du et eller andet sted i din kreaskuffe kan finde en almindelig bjælde, og den er mindst lige så perfekt at putte ind i ranglen. Uden store overvejelser, indkøb og planlægning kan du fremtrylle den sødeste lille babyrangle på ingen tid. De små blomsterblade gør det nemt for babyen at gribe om den, og du kan eventuelt brodere den lille babys navn på toppen, så den er endnu mere personlig.

fire hæklede rangler formet som blomster

Den klassiske rangleform er også altid et hit, og har du mere end en time, kan du give dig i kast med min girafrangle, som helt sikkert vil gøre kæmpe lykke. Der findes uendeligt mange designs til rangler, så hvis babyens forældre allerede har et dyretema på børneværelset, kan du med lethed tilpasse din rangle hertil og derved vise, at der er lagt ekstra omtanke i ranglen.

hæklet rangle med blåt girafhoved

De praktiske suttesnore er og bliver mors bedste ven

Der er næsten kun én ting at sige om suttesnore; de er praktiske. Meget praktiske! Sutter, legetøj og alt der er inden for en armslængde på et bord bliver kastet på gulvet i tide og utide. Med suttesnoren slipper man får uanede mængder ture til gulvet - efter sutten i hvert fald. Desuden kan man gøre de hæklede suttesnore super fine ved at give dem søde farver og gøre dem personlige med små skyer, gulerødder, kaniner og lignende.

Jeg har bl.a. lavet en hurtig og nem hækleopskrift på en suttesnor med en sky, som med garanti vil gøre lykke, og designet kan varieres i det uendelige. Der findes desuden uanede mængder af opskrifter på suttesnore på nettet, så det er bare med at komme i gang. Det sværeste bliver at udvælge lige præcis den, som du vil hækle - og hvilke farver du vil bruge. 

blå hæklet suttesnor med sky

Husk den vigtige hovedregel, når du hækler suttesnore

En rigtig vigtig hovedregel knytter sig til suttesnoren, og det er derfor altafgørende, at du altid følger denne regel. Grundet kvælningsfare må en suttesnor aldrig være længere end 22 cm. Husk dette, for man får nemt hæklet den for lang, fordi den er så hurtig at lave. Vær desuden opmærksom på, at de 22 cm inkluderer seleclipsen og selve holderen, som sutten skal sidde på.

Suttesnore er det perfekte begynderprojekt, og de er fantastiske at give som barselsgaver. De kan varieres ud i det uendelige, og du kan altid udfordre dig selv med et sværere design. 

Hvorfor er hæklede barselsgaver bare så fantastiske?

Ud over de åbenlyse grunde som blandt andet at hjemmelavede ting skriger omtanke og personlighed, så er der mange andre fordele ved at hækle sine barselsgaver selv.

Først og fremmest kan du selv vælge, hvor økologisk du vil være. Der findes en masse skønt økologisk garn derude. Det økologiske garn appellerer både til dig som forbruger af garnet, men også til forældre, som generelt set er miljøbevidste. 

Ydermere findes der efterhånden en del bideringe, træperler, silikoneperler etc., som man kan få i miljø- og børnevenlige formater. Ved at hækle selv kan du aktivt vælge, hvilket garn og tilbehør du vil bruge til netop din gave.

Med hjemmelavede barselsgaver kan du helt selv sikre kvaliteten og give en gave med god samvittighed. Du behøver heller ikke være begrænset af butikkernes udvalg, og du kan helt selv vælge de farver, som du ved forældrene vil synes om. 

hæklede blomsterrangler med hvide blomster i forgrunden

Summa summarum kan du skræddersy din hæklede barselsgave, så den passer hundrede procent ind i forældrenes æstetik, og vigtigst af alt, din egen.

Jeg har mange nemme hækleopskrifter på babyting, som er perfekte til både små og store gaveprojekter til nybagte forældre og de nye medlemmer af familien. Rigtig god fornøjelse 

Hækleopskrifter på babyting og barselsgaver fra Ida-Marie Hækler


Skriv en kommentar

For at undgå spam skal kommentarer lige godkendes, før de offentliggøres. Men skriv endelig, og din kommentar vil blive vist hurtigst muligt ♡