Nu kan du finde hækleguides på IdaMarieHækler.dk

blåt hækletæppe igang med at blive hæklet

Nu kan du finde hækleguides på min hjemmeside, så du nemt og hurtigt kan finde en guide på den eller de hæklemasker, der volder problemer, uanset om du er ved at lære at hækle fra bunden eller bare lige vil have opfrisket de meste basale teknikker.

Der findes tonsvis af hækleguides på nettet, men de varierer alle i kvalitet og overskuelighed, og det kan derfor være besværligt at skulle hoppe mellem utallige af guidesider for at finde lige netop den guide, du har brug for. 

Målet med mine nye hækleguides er derfor at skabe en overskuelig guideside, hvor du kan finde lige de guides, du har brug for - alle sat op i simpel punktform med billeder og uden alt for meget tekst.

Jeg har derfor lavet udførlige trin-for-trin guides til de mest basale hæklemasker, og der vil komme flere til med tiden. Her er en oversigt over dem alle. 

 

Den magiske ring

magisk ring

Den måske sværeste af dem alle sammen er den magiske ring, og jeg har selv brugt timer på at prøve at lure, hvordan den fungerede! Det største problem var at få ringen til at være ’magisk’, dvs. kunne hive i den lille snor, så alle maskerne samlede sig og blev til en fin ring. Men min guide til den magiske ring er simpel at følge, og du kan altid skrive en kommentar, hvis du er i tvivl om noget, og så vil jeg svare så hurtigt som muligt.

Det næste skridt inden for hækling er enten at have styr på sine fastmasker eller sine luftmasker, alt efter om man starter med at hækle en karklud eller et sødt lille dyr. Begge masker er heldigvis simple, og når først du har fanget det, er det ligesom at cykle. Man glemmer det aldrig. Du kan se forskellen herunder ♡

 

Fastmasker

fastmasker

Fastmaskerne er simple og betegnes som en af hæklekunstens grundmasker. Dog kan det være svært at lave dem ensartede. 

 

Luftmasker

luftmaske

Luftmasker bruges for det meste som den første række, når du skal hækle en klud, et tæppe eller lignende. Selvom luftmaskerne er nemme at hækle, så giver jeg et par gode tips i min guide, der gør det nemmere at hækle videre efter startrækken er lavet. 

 

Kædemasker

kædemaske

Kædemasker kan man også ofte støde på, og selvom man for det meste kun laver dem, når man afslutter sit arbejde og hæfter ende, så er det en smart lille maske, som er næsten lige så nem som luftmasken.

 

De mere komplekse

usynlige intagninger af fastmasker

Når man hækler amigurumi, bolde og andre runde ting, har man brug for at lære at lave indtagninger af fastmasker. Desværre laver det ofte nogle store huller, så ens arbejde ikke ser lige så fint ud. Dette kan undgås ved at lave usynlige indtagninger af fastmasker, og der er næsten ikke forskel på, hvordan man hækler de to, så det er bare med at gå i gang med at bruge de usynlige, for det vil gøre en verden til forskel for dit færdige arbejde.

 

Stangmasker

stangmaske

Der er mange hækleprojekter, som ikke kræver at du kan udføre flere masker, end de ovennævnte, men det er rigtig fint at have styr på sine stangmasker. De er, som navnet antyder, lange masker, som kan bruges til at lave fine mønstre med, når du hækler karklude og tæpper, men de kan også bruges til at forme dine fine amigurumi-kreationer. Stangmaskefamilien er endda også udvidet til at indeholde halve stangmasker og endda dobbelte stangmasker og tredobbelte stangmasker. De bygger alle på samme princip, men sørg for at have styr på din stangmaske, inden du giver dig i kast med de andre, det vil gøre det langt lettere at lære.

Jeg håber, du kan bruge mine guides, så du kan komme godt i gang med dit arbejde. Hækling kræver, som mange andre ting, øvelse, men jeg vil klart sige, at der er langt sværere ting, man kan kaste sig ud i - og så er hækling en af de sjoveste ting i verden, hvis du spørger mig. 


Hækling er ikke den helt store videnskab, og der skal faktisk ikke meget til, at lave noget, der er virkelig flot! Generelt går jeg meget op i at lave nemme og sjove hækleopskrifter, som hverken ruinerer dig eller behøver tage en evighed at lave.Husk endelig at skriv en kommentar til mig, hvis du er gået i stå.
Hvis du hækler nogle af mine ting, så tag mig på Instagram på @idamariehaekler eller #idamariehaekler, eller følg mig på Pinterest eller Instagram under /idamariehaekler, hvis du vil se mit foreløbige arbejde eller få et sneak peak på mine næste designs. Jeg vil elske at se dine kreationer! 

Mangler jeg nogle guides? Du er altid velkommen til at skrive til mig. Så vil jeg tage dit forslag op til overvejelse. God fornøjelse  


Skriv en kommentar

For at undgå spam skal kommentarer lige godkendes, før de offentliggøres. Men skriv endelig, og din kommentar vil blive vist hurtigst muligt ♡