Hækling til børn

træbidering med hæklede kugler og perler

Det bedste jeg ved er at hækle ting til børn og babyer. For det første, er det oftest de hurtigste ting at hækle (fordi proportionerne skal være så små), og for det andet, får tingene de gladeste modtagere  Babyerne ved selvfølgelig ikke, at de har fået en gave, men den glæde man kan give forældrene er lige så fantastisk.

Min dejlige veninde derhjemme er nu højgravid, og jeg var så ked af, at jeg ikke kunne være hos hende under graviditeten og barnets første år, så jeg lavede en adventskalender til hende sidste jul med gaver til hendes kommende pige. Jeg hæklede blandt andet et fint babytæppe, som jeg håber på at kunne dele opskriften på herinde en dag. Hun blev selvfølgelig lykkelig for mine gaver, og jeg kan slet ikke vente, til hendes lille pige kommer til verden. Hun er i hvert fald meget elsket og ekstremt forkælet allerede – men sådan er det vist med de fleste børn, især når det er det første barn.

Nogle gange står man ikke lige med tiden til at gå i kast med så stort et projekt som et babytæppe, og slet ikke, hvis der er mange børn eller børnebørn i ens omgangskreds, som man gerne vil forkæle. Jeg har derfor udviklet en masse hækleopskrifter med ting til de små, som er nemme at gå til og ikke tager for lang tid. 

træbidering formet som sky med hæklede kugler og blomster

Når jeg f.eks. bliver inviteret til mad og vin hos mine venner, har jeg altid en lille værts- eller værtindegave med, og hvis de har børn, så hækler jeg selvfølgelig noget til dem. Nogle gange har jeg det bare med at glemme, at jeg har en middagsaftale, og så kan jeg godt stå og få lidt travlt torsdag aften, og det er jo ikke ligefrem fordi, at min kæreste minder mig om det i løbet af ugen... ♡

Heldigvis er der mange opskrifter til børn, som ikke kræver den helt store indsats. En suttesnor er en klassiker, og de er oftest lige så søde, som de er hurtige at lave. Jeg har lavet en super nem hækleopskrift på en sød suttesnor, som du kan finde her.

hæklet suttesnor med hvid sky og blomster

Jeg har også oplevet, at rangler ofte er et hit, men de er sjældent en lige så hurtig løsning som suttesnoren, hvis man er i tidsnød. Derfor har jeg lavet en hækleopskrift på en sød, lille blomsterrangle, som har en størrelse, der passer til en lille barnehånd, så de små selv kan holde om den. Farverne kan varieres i det uendelige, og selvom mødrene i min omgangskreds oftest foretrækker legetøj i diskrete pasteller, vil jeg opfordre til, at man giver dem nogle lidt stærkere farver, så de er mere iøjnefaldende for de små. Gør evt. som jeg, og lav blomsterknoppen i en stærk farve, og så tag en matchende nuance, som er mere rolig, og lav bladende i den. Så bør både baby og mor være tilfredse ♡

En sikker gaveidé til en lille pige er også mine sløjfer og hårbånd, og her kan man få lov til at leve alle sine prinsessedrømme ud og lave de fineste lyserøde sløjfer og blomster. Det er nok det, jeg elsker allermest. Jeg kan slet ikke få nok af at kreere lyserøde ting til små prinsesser 

hæklet hårbånd med sommerfugl

Jeg håber på at få min egen lille prinsesse en dag, som måske også har lyst til at lære lidt hækling? Hvem ved? Uanset hvad, bliver det verdens største fornøjelse for mig at dekorere børneværelset, og så er det i sidste ende lige meget, om mine interesser også bliver mine børns engang. Bare jeg kan få lov til at hækle mine fingre til blods i rangler, pynt og tøj.

 

ida-marie ♡


Skriv en kommentar

For at undgå spam skal kommentarer lige godkendes, før de offentliggøres. Men skriv endelig, og din kommentar vil blive vist hurtigst muligt ♡