Mine must-have hækleredskaber

Garn og hækleredskaber

*Indlægget indeholder reklamelinks 

Makeup-pungen, tasken og køkkenredskaberne – dagligdagen er fuld af 'must-haves'! 

Vi har alle sammen vores ‘must-have’ hækleredskaber, og i dette indlæg vil jeg dele nogle af mine personlige favoritter, som jeg altid har ved min side. I dette blogindlæg kan I læse om mine absolut vigtigste ‘essentials’, som jeg ikke kan leve foruden, og som ud over mit pas er blandt mine vigtigste ejendele, når jeg pakker min taske til en lang togtur eller bare en hyggelig dag ude i solen. 

Clover Soft Touch hæklenåle er nogle af mine all time favourites :) 

Når det kommer til hæklenåle, så har jeg alt fra 2-7mm, og de mest anvendte i mine opskrifter er 3, 3.5 og 4mm. Det er også vigtigt at passe på sit håndgreb, så man ikke ødelægger håndleddet efter at have hæklet en hel weekend i træk. 

Der er utroligt mange hæklenåle derude med mange forskellige funktionaliteter og detaljer, som har betydning, når man hækler. 

Noget af det bedste, man kan gøre for sig selv er at anskaffe sig en god hæklenål. Som nybegynder er det måske lidt svært at forstå, at noget så simpelt som en hæklenål kan være så forskellige. Men efter at have hæklet et par større projekter, så ved du sikkert også, hvor ondt det kan gøre i hånden, hvis man har siddet forkert med en dårlig hæklenål. 

Hæklenål omgivet af garn og kugler                        

Clover Soft Touch (Rito.dk) siges at være blandt verdens bedste hæklenåle og er lavet med stor fokus på den ergonomiske komfort. Jeg har brugt den til de fleste af mine større hækleprojekter – blandt andet Anna Babytæppe. Der er mange ting, der spiller ind på ømme arme og håndled, når man hækler, men man gør sig selv en tjeneste ved at bruge de ekstra penge på nogle ordentlige hæklenåle. 

Maskemarkører og andre faste essentials 

Mine essentials er altså først og fremmest et bredt udvalg af hæklenåle. Mine stoppenåle og maskemarkører kan jeg heller ikke leve foruden, og de er altid indenfor rækkevidde. Hvis du ikke ejer maskemarkører endnu, så kan det kun gå for langsomt med at få anskaffet dig nogle.

maskemarkører i forskellige farver omgivet af garn

Der er mange forskellige producenter af maskemarkører, nogle med alverdens smarte funktioner. 

De er super praktiske - særligt til at holde styr på, hvor langt man er nået i sin omgang, hvilket man let kan glemme, enten hvis man bliver forstyrret af nogle (hallo, jeg sad lige og talte masker!), eller hvis man bare har så mange tal i hovedet, at det hele pludselig bliver til ét stort rod!

blandede hækleredskaber på bord

Og alle de små ting

Bideringe, seleclips og sikkerhedsøjne kan jeg heller ikke leve uden. Måske mest fordi jeg bare har en kæmpe forkærlighed for at hækle til børn og særligt babyer, og så er amigurumi jo også noget af det bedste i hele verden ♡

Sikkerhedsøjne har jeg blandt andet brugt i min populære opskrift på Giraffen Egon. Her har jeg bare benyttet mig af nogle helt simple sorte sikkerhedsøjne fra Infinity Hearts (Rito.dk). Øjnene giver bare bamserne et andet liv og gør dem både nemme at håndtere og sikre for de små, som skal lege med dem. Win Win.

Små og praktiske redskaber, der skal kunne tages med overalt!

Jeg elsker at hækle ude, og det er en af grundene til, at næsten alle mine idéer til hækleopskrifter er opstået, når jeg har rejst med min kæreste. Inspirationen kommer dog ofte, når jeg sidder alene på en hyggelig café, betragter bølgerne og har fuldstændig ro til at lade kreativiteten blomstre. Steder med havudsigt  eller sågar steder, hvor jeg kan sidde med fødderne i vandet er altså nogle af de mest terapeutiske omgivelser for min kreativitet, og jeg har altid min tegneblok med mig, så jeg kan putte mine nyeste idéer på papir lige med det samme.

hækling med udsigt over flod

Det absolut vigtigste for mig er altså, at mine hækle-essentials er små, praktiske og i en god kvalitet, så de kan klare at blive fragtet i min lille hækletaske, når jeg tager rundt og hækler. 

Mit hækletøj kommer derfor vidt omkring, og jeg har derfor et kæmpe net, som jeg transporterer alle mine hækleting i.

For hækles det skal der  uanset hvor vi er henne i verden ♡

Se alle ækleopskrifter fra Ida-Marie Hækler


Skriv en kommentar

For at undgå spam skal kommentarer lige godkendes, før de offentliggøres. Men skriv endelig, og din kommentar vil blive vist hurtigst muligt ♡