Mine must-have hækleredskaber

Garn og hækleredskaber

*Indlægget indeholder reklamelinks 

Makeup-pungen, tasken og køkkenredskaberne – dagligdagen er fuld af 'must-haves'! 

Vi har alle sammen vores ‘must-have’ hækleredskaber, og i dette indlæg vil jeg dele nogle af mine favoritter, som jeg altid har ved min side. I dette blogindlæg kan I læse om mine absolut vigtigste ‘essentials’, som jeg ikke kan leve foruden, og som ud over mit pas er blandt mine vigtigste ejendele, når jeg rejser rundt i den store verden.

Hæklenåle er vigtigere, end man skulle tro 

Det giver sig selv, at det garn, man bruger, er essentielt for, hvordan det færdige projekt kommer til at se ud. Men tro det eller ej – en dårlig hæklenål kan ødelægge det ellers søde hæklede dyr eller det fine babytæppe. 

Jeg har alt fra 2.0mm til 7.0mm, og de mest anvendte er klart 3.0, 3.5 og 4mm, så derfor har jeg flere udgaver af disse, så jeg altid kan skifte mellem forskellige greb. Det er rigtig rart, når man hækler meget, at man kan skifte grebet ud. Derfor prøver jeg så vidt muligt at undgå at sidde med det samme håndgreb i for mange dage ad gangen. Betragt dette som et godt råd, som jeg har lært på den hårde måde ♡

De faste essentials 

Mine essentials er altså først og fremmest et bredt udvalg af hæklenåle. Mine stoppenåle og maskemarkører kan jeg heller ikke leve foruden, og de er altid indenfor rækkevidde. Hvis du ikke ejer maskemarkører endnu, så kan det kun gå for langsomt med at få anskaffet dig nogle. Der er mange forskellige producenter af maskemarkører, nogle med alverdens smarte funktioner. Men jeg bruger nu stadig bare de simple maskemarkører fra Clover, som blandt andet kan købes hos Rito. 

De er super praktiske - særligt til at holde styr på, hvor langt man er nået i sin omgang, hvilket man let kan glemme, enten hvis man bliver forstyrret af nogle (hallo, jeg sad lige og talte masker!), eller hvis man bare har så mange tal i hovedet, at det hele pludselig bliver til ét stort rod!

blandede hækleredskaber på bord

Og så selvfølgelig garnet 

Jeg har selvfølgelig også garn. Masser af garn - og jeg kan slet ikke få nok! Foruden den kuffert jeg propper med garn, når vi rejser rundt i verden, så har jeg flere gange prøvet at miste hækleudstyr eller løbe tør for en farve, som jeg pludselig er gået amok med at bruge, når jeg har fået nye hækleprojekter i hovedet.

Der er selvfølgelig den type garn, man altid har lyst til at have liggende. Det skal være alt det ensfarvede garn, som man altid kan bruge til hækleprojekter. Der er ikke noget værre end at løbe tør for en farve, når man lige er kommet igang. Her bruger jeg selv masser af Drops Baby Merino, men også mere specielt garn som Luxus Macaroni, som jeg tidligere blandt andet har brugt til at lave min store måtte og den store hæklede clutch

Og så en lille sjov historie, inden vi går videre 

Da jeg rejste i Cambodja med min kæreste, havde jeg lige startet Ida-Marie Hækler og hæklede nærmest i døgndrift på mine nye opskrifter til hjemmesiden, som jeg slet ikke kunne vente med at vise frem og få ud til alle jer. Derfor løb jeg også hurtigt tør for Baby Merino, og da det er særligt vigtigt at produktbillederne viste mine hæklede ting i de rigtige garntyper, måtte jeg have sendt en pakke med mere Baby Merino afsted. 

Den eneste mulighed for at vide, om min pakke var kommet var at skrive mit cambodjanske telefonnummer på pakken, da man ikke opererer med reelle hoteladresser. Posthuset, der i øvrigt ikke leverede post rundt i resten af byen, ringede så til nummeret, når pakken var ankommet  og kom man en dag eller to for sent, så kostede det et såkaldt “opbevaringsgebyr”. Heldigvis var det et vidunderligt område at vente to uger på en pakke, og de fem ruller med Drops Baby Merino i naturfarve var ventetiden værd og blev blandt andet til mine skønne pulsvarmere med muslinger. Intet kan booste kreativiteten, som når man skal vente to uger på at blive færdig med sit nye produkt og den nye hækleopskrift!

En gang tabte jeg også en hæklenål ned mellem nogle brædder, så den faldt i en flod mellem to sten! Heldigvis kom en sød gut mig til undsætning og dykkede ned efter den ♡ Der gik det virkelig op for mig, at jeg skal passe ekstra godt på mine ting, når jeg rejser. Ak, hvis bare Stof og Stil havde butikker i udlandet, så skulle vi kun dertil!

Bideringe, seleclips og sikkerhedsøjne kan jeg heller ikke leve uden. Måske mest fordi jeg bare har en kæmpe forkærlighed for at hækle til børn og særligt babyer, og så er amigurumi jo også noget af det bedste i hele verden ♡

Sikkerhedsøjne har jeg blandt andet brugt i min populære opskrift på en girafbidering. Her har jeg bare benyttet mig af nogle helt simple sorte sikkerhedsøjne fra Infinity Hearts. Øjnene giver bare bamserne et andet liv og gør dem både nemme at håndtere og sikre for de små, som skal lege med dem. Win Win.

'Must-haves' som skal passe i en lille hækletaske

Jeg elsker at hækle ude, og det er en af grundene til, at næsten alle mine idéer til hækleopskrifter er opstået, når jeg har rejst med min kæreste. Inspirationen kommer dog ofte, når jeg sidder alene på en hyggelig café, betragter bølgerne og har fuldstændig ro til at lade kreativiteten blomstre. Steder med havudsigt  eller sågar steder, hvor jeg kan sidde med fødderne i vandet er altså nogle af de mest terapeutiske omgivelser for min kreativitet, og jeg har altid min tegneblok med mig, så jeg kan putte mine nyeste idéer på papir lige med det samme.

Derfor er det absolut vigtigste for mig, at mine hækle-essentials er små, praktiske og i en god kvalitet, så de kan klare at blive fragtet i min lille hækletaske, når jeg tager rundt og hækler. 

Mit hækletøj kommer derfor vidt omkring, og jeg har derfor et kæmpe net, som jeg transporterer alle mine hækleting i.

For hækles det skal der  uanset hvor vi er henne i verden ♡


Skriv en kommentar

For at undgå spam skal kommentarer lige godkendes, før de offentliggøres. Men skriv endelig, og din kommentar vil blive vist hurtigst muligt ♡