Mine must-have hækleredskaber

Garn og hækleredskaber

Vi har alle sammen vores ‘must-have’ hækleredskaber, og i dette indlæg vil jeg dele nogle af mine favoritter, som jeg altid har ved min side. Jeg har rejst meget med min kæreste i Asien, og hvor der er langt hjem til Danmark, er der også langt til at kunne udskifte sine hækleredskaber. I dette blogindlæg kan I læse om mine absolut vigtigste ‘essentials’, som jeg ikke kan leve foruden, og som ud over mit pas er blandt mine vigtigste ejendele, når jeg rejser rundt i den store verden.

Mine essentials er først og fremmest et bredt udvalg af hæklenåle. Jeg har alt fra 2.0 mm til 7.0 mm, og de mest anvendte er klart 3.0, 3,5 og 4.0, så derfor har jeg flere udgaver af disse, så jeg altid kan skifte mellem forskellige greb. Det er rigtig rart, når man hækler meget, at man kan skifte grebet ud. Derfor prøver jeg så vidt muligt at undgå at sidde med det samme håndgreb i for mange dage ad gangen. Betragt dette som et godt råd, som jeg har lært på den hårde måde ♡

Mine stoppenåle og maskemarkører kan jeg heller ikke leve foruden, og de er altid indenfor rækkevidde. Hvis du ikke ejer maskemarkører endnu, så kan det kun gå for langsomt med at få anskaffet dig nogle. De er super praktiske - særligt til at holde styr på, hvor langt man er nået i sin omgang, hvilket man let kan glemme, enten hvis man bliver forstyrret af nogle (hallo, jeg sad lige og talte masker!), eller hvis man bare har så mange tal i hovedet, at det hele pludselig bliver til ét stort rod!

blandede hækleredskaber på bord

Jeg har selvfølgelig også garn. Masser af garn - og jeg kan slet ikke få nok! Foruden den kuffert jeg propper med garn, når vi rejser rundt i verden, så har jeg flere gange prøvet at miste hækleudstyr eller løbe tør for en farve, som jeg pludselig er gået amok med at bruge, når jeg har fået nye hækleprojekter i hovedet. En af gangene var i Cambodja, og så måtte vi blive i området et par uger, så jeg kunne få sendt nogle ting dertil. For en ferie uden hækleudstyr er ikke en rigtig ferie, vel? Her var den eneste mulighed for at vide, om min pakke var kommet, at skrive et cambodjansk telefonnummer på pakken. Posthuset, der i øvrigt ikke leverede post rundt i resten af byen, ringede så til nummeret, når pakken var ankommet - og kom man en dag eller to for sent, så kostede det et såkaldt “opbevaringsgebyr”. Heldigvis var det et vidunderligt område at vente to uger på en pakke, og de fem ruller med Drops Baby Merino i Naturfarve var ventetiden værd og blev blandt andet til mine skønne pulsvarmere med muslinger. Intet kan booste kreativiteten, som når man skal vente to uger på at blive færdig med sit nye produkt og den nye hækleopskrift!

Bideringe, seleclips og sikkerhedsøjne kan jeg heller ikke leve uden. Måske mest fordi jeg bare har en kæmpe forkærlighed for at hækle til børn og særligt babyer, og så er amigurumi jo også noget af det bedste i hele verden ♡ Sikkerhedsøjne giver bamserne så meget liv, de er nemme at håndtere, og så kan selv de små bruge bamserne, fordi der ikke er kvælningsfare. Win win.

Jeg elsker at hækle ude, og det er en af grundene til, at næsten alle mine idéer til hækleopskrifter er opstået, når jeg har rejst med min kæreste. Inspirationen kommer dog ofte, når jeg sidder alene på en hyggelig café ud til vandet, betragter bølgerne og har fuldstændig ro til at lade kreativiteten blomstre. Steder med havudsigt - eller sågar steder, hvor jeg kan sidde med fødderne i vandet er altså nogle af de mest terapeutiske omgivelser for min kreativitet, og jeg har altid min tegneblok med mig, så jeg kan putte mine nyeste idéer på papir lige med det samme. En gang tabte jeg sågar en hæklenål ned mellem nogle brædder, så den faldt i floden mellem to sten! Heldigvis kom en sød gut mig til undsætning og dykkede ned efter den ♡ Der gik det virkelig op for mig, at jeg skal passe ekstra godt på mine ting, når jeg rejser, for der går hurtigt nogle uger, før jeg kan få nye materialer sendt ud til der, hvor jeg nu engang befinder mig. Ak, hvis bare Stof og Stil havde butikker i udlandet, så skulle vi kun dertil!

Mit hækletøj kommer derfor vidt omkring, og jeg har derfor et kæmpe net, som jeg transporterer alle mine hækleting i - og når nettet er fyldt op, ja så må min kæreste og jeg deles om én kuffert til vores tøj, så jeg kan bruge den anden kuffert til hækleting, som vi har lov til at medbringe på flyet.

For hækles det skal der - uanset hvor vi er henne i verden ♡


Skriv en kommentar

For at undgå spam skal kommentarer lige godkendes, før de offentliggøres. Men skriv endelig, og din kommentar vil blive vist hurtigst muligt ♡